-
עריכת צוואות ומתן גושפנקא לצוואה – משרדנו מתמחה בעריכת צוואות מסוגים שונים בהתאם למשאלות המוריש: צוואות אישיות, צוואות הדדית, צוואות מותאמות משפט העברי, ביטול צוואות קודמות, צוואות תושבי חוץ, צוואת בעל פה (לדוגמא שכיב מרע), צוואת בעדים וכ"ו.
-
ייעוץ שוטף בנושאי ירושה ונאמנויות – אנו מעניקים ייעוץ פרטי ספציפי למורישים המבקשים לבחור מבעוד מועד את הדרך הנכונה ביותר לחלוקת נכסיהם, תוך מתן תשומת לב בראש ובראשונה לרצונות המוריש להיקף הנכסים ומיקומם, מערכת היחסים בין היורשים, השלכות המס ודרישות הרשויות השונות.
-
איתור נכסים והשבה – במשך השנים צברנו ניסיון מוכח, באיתור נכסים מורישים שעיזבונם אבד, כגון נכסי נעדרים, נכסי קדושי השואה, כספים אבודים וקרנות, נכסי אפוטרופוס וכ"ו, למשרדנו קשרים ענפים מול גורמים פרטיים המתמחים במחקר וגנאלוגיה, ארכיונים, גנזכים וגורמים המתמחים במודיעין אזרחי.
-
טיפול במימוש הצו בגופיים המדינתיים השונים – לאחר קבלת הצו הרשמי – אנו פועלים אל מול הגופים המדינתיים השונים לצורך מימוש הצו וחלוקת המנה בעיזבון לכל אחד מהזוכים בהתאם לצו, לרבות טיפול ברשם המקרקעין (הטאבו), בנקים, קרנות הפנסיה והגמל, רשם המשכונות וכ"ו).
-
טיפול משפטי בנושאי ירושה – משרדנו מעניק מעטפת משפטית מלאה בין היתר גם לטיפול בנושאי ירושה: סכסוכי ירושה טיפול בשאלת מספר צוואות שהותיר המנוח, צוואת בלתי מהימנות, השפעה רעה על מצווה וכ"ו, הטיפול נעשה על דרך הגשת התנגדויות לבקשת צו קיום צוואה ו/או צו ירושה לרבות הגשת בקשה לביטול הצו, מינוי מנהל עיזבון וכ"ו, בערכאות המשפטיות וברשויות השונות.
-
גישור ופשרה – במקרה בו מתעורר סכסוך בין יורשים, קל וחומר בין בני משפחה, למשרדנו היכולת לנהל מו"מ בין הצדדים בכדי למצוא פיתרון הולם בהתאם לדבר המוריש ובדרך ארץ בין הצדדים, זאת על דרך של מציאת נוסחה לגישור בין הצדדים מבלי להיגרר לעימותים משפטיים חריפים, כל זאת ברגישות הנדרשת ובסודיות מלאה.
-
ירושות הקשורות עם הדין הזר – למשרדנו קשרי עבודה חוצי גבולות עם משרדי עורכי-דין ברחבי תבל: ארה"ב, באנגליה, באיטליה, בספרד ובתורכיה לצורך קבלת חוות דעת וניירות עמדה בקשר עם נושאי שונים חובקי עולם הקשורים עם ירושה הנהוגה בדין הזר, וכן לצורך מתן מענה בפועל לכשנתעורר לכך הצורך.
-
שירותים נוטריוניים והוצאה לפועל – להשלמת מלוא השירותים בנושא ירושה, משרדנו מספק שירותים נוטריונים שונים וקבלת אפוסטיל (לשימוש בינלאומי) לצרכים השונים של היורשים, כמו כן, בשעת צורך אנו פועלים מול גופי ההוצאה לפועל בכדי לשמור ולהבטיח מבעוד מועד את זכויות היורשים השונים.
מתוך הרצאה שנכתבה ונערכה על ידי עורכת הדין אפרת יוסים בנושא צוואות בפניי חברי ברית חיילי האצל ביום 12.11.12:
-
לכאורה בהגיענו ל"עולם שכולו טוב", שם איננו יכולים ליהנות מהרכוש שצברנו במהלך חיינו, מה יעלה בגורל הרכוש - לא אמור להטריד אותנו. ועם זאת, גורל הרכוש לאחר לכתנו מטריד אותנו מאוד. יש לכך מספר סיבות:
1.1. אחת, מדובר ברכוש שעמלנו עליו כל חיינו.
1.2. שתיים, אנחנו רוצים לדאוג לעתיד ילדינו.
1.3. סיבה נוספת – למנוע סכסוכים בתוך המשפחה לאחר לכתנו לעולם שכולו טוב.
1.4. עוד סיבה – "לעשות צדק" או "לסגור חשבונות". לעשות צדק - עם מי שהיה טוב איתנו, נאמר ידיד קרוב
שנתן הלוואה בשעת צרה או בן המשפחה שהכי זקוק לעזרתנו. ולסגור חשבונות – כל אחד והפנקס שלו...
-
לכן, צוואה היא מסמך חשוב מאין כמותו, השפעתה היא לא רק כלכלית אלא גם רגשית. זוהי המילה האחרונה שלכם בעולם הזה, וכך גם יזכרו אתכם. לטוב או לרע. כך תיזכרו על ידי הקרובים שלכם, והצוואה היא המאזן האחרון במערכת היחסים איתם. הצוואה היא ההזדמנות האחרונה להעביר ליקירינו מסר אחרון שהינו נצחי ובלתי הפיך.
-
צוואה מהווה מסמך חשוב מעין כמותו, המתייחס לכלל רכושו של אדם, אותו צבר בעמל רב, במהלך כל חייו, ולכן יש להתייחס בכובד ראש אל תוכנה ואופן עריכתה, באופן מקצועי ומדויק.
-
"צוואה" היא מסמך משפטי בו מורה אדם מה ייעשה ברכושו לאחר מותו. לצוואה יהא תוקף מחייב אם נעשתה באחת הדרכים הקבועות בחוק, ואין בה פגם שלא ניתן לתיקון. רכוש האדם לאחר מותו נקרא עיזבון.
-
יש חופש הורשה מוחלט, המבוסס על כלל ידוע בדין העברי: מצווה לקיים את רצון המת. כיבוד רצון המת מהווה עיקרון על בפרשנות וקיום צוואות. שיקולים של צדק והגינות אינם חלים על הוראות הצוואה, ולכן במקרה בו נפטר אדם ומתברר כי לא הותיר אגורה לאיש מבני משפחתו והזוכה ברכוש הרב מאוד, הוא גוף איזוטרי כלשהו, שלמנוח לא היה בחייו כל קשר אליו – הצוואה תקויים. בהתאם ל'עקרון חופש הציווי' אדם יכול להדיר את אשתו וילדיו מרכושו, אדם יכול להעדיף ילד אחד ולהדיר מרכושו ילד אחר, ואף לצוות את כל רכושו למוסד לחתולים עזובים, ובלבד שאותו מוסד הוא גוף משפטי מאוגד כדין הכשר לזכויות וחובות.
-
הצוואה מקבלת מעמד משפטי, רק לאחר פטירתו של אדם ולאחר הליך משפטי פורמלי, אשר במסגרתו מבקשים היורשים, או חלק מהם, מהרשם לענייניי ירושה, לתת תוקף לצוואה רק כאשר ניתן צו המקיים את הצוואה היא מקבלת תוקף ומעמד משפטי מחייב. ניתן גם בבי"ד הרבני, עם נוכחות של כל הצדדים.
-
סוגי צוואות אדם החליט לעשות צוואה. איך הוא יכול להוציא זאת אל הפועל. החוק מכיר ב – 4 סוגים של צוואות, 3 מתוכן חייבות להיערך בכתב.
7.1. צוואה בכתב יד – הצוואה כולה צריכה להיכתב בכתב ידו של המצווה, היא צריכה להיות עם תאריך בכתב ידו של המצווה וחתומה על ידיו. היתרון: אינה צריכה להיות מודפסת וגם מי שאינו בקיא במחשבים יכול לערות צוואה. החיסרון: אינה נערכת ע"י עורך דין שמזהה את עורך הצוואה ולכן יכולים לזייף צוואה כזו. חיסרון נוסף: כבר קרה שבתי המשפט לא כיבדו צוואות כאלה עקב כתב יד לא קריא, הוראות מעורפלות או כפל משמעות בהוראות הצוואה.
יש בדיחה על המושבניק שמחלק את רכושו. את הנחלה הוא הוריש לבן הממשיך, אך את שני סוסים חילק בין שני בניו, לכל אחד ציווה סוס מבלי לציין איזה. הבנים, בנימין ויודה חילקו ביניהם את הסוסים, והחליטו לעשות בהם סימנים. בסוס של בנימין קשרו חוט. השכן שתמיד ניסה לסכסך ביניהם, קם בלילה והוריד את הסרט. למחרת החליטו לסמן את הסוס של בנימין על ידי קיצוץ הזנב שלו. קם השכן המסכסך בלילה וקיצץ את הזנב לסוס של יודה. קמו האחים בבוקר, מיואשים. לבסוף בנימין אמר – יודע מה יודה, אני אקח את הסוס החום ואתה את הלבן... מסקנה חברים: ההוראות בצוואה צריכות להיות ברורות ומפורטות גם ליורשים כמו בנימין ויודה !
7.2. צוואה בעדים - צוואה שניתן לערוך אותה בהדפסה, על המצווה לאשר את תוכנה על ידי חתימתו עליה, בנוכחות שני עדים. 2 העדים יאשרו בחתימתם כי המצווה חתם עליה בפניהם והצהיר כי זו צוואתו וחתם עליה מרצונו החופשי. חשוב להקפיד שהצוואה תאושר בחתימת עורך דין שיוודא את זהות המצווה והעדים. יתרונות:
-
קשה לזיוף, כי יש שני עדים ואישור עורך דין
-
צוואה מודפסת הי ברורה יותר, קריאה יותר ויותר קל לעקוב אחר כוונת המצווה.
-
בדרך כלל מעורב בהכנתה עורך דין, שיכול לודא שהצוואה מנוסחת באופן חוקי ותקני.
-
בצוואות שנערכו במשרדי עורכי דין, עורך הדין דואג להמציא שני עדים שהנם נייטרלים וחסרי אינטרסים בצוואה.
מבחינת אמינות ובטיחות זו הצוואה המומלצת ביותר.
לעיתים קרובות עריכת צוואה בעדים אצל עורך דין מצריכה שתי פגישות, בראשונה העורך דין ירצה לשמוע את כלל הנכסים ולמי אתם מורישים כל נכס. אחרי שתלכו הביתה יערוך את הצוואה ובפגישה השניה, תחתמו עליה בנוכחות שני עדים.
7.3. צוואה בפני רשות – ניתן להצהיר את צוואתכם בפני שופט או רשם, דיין בי"ד דתי או נוטריון. יתרון: אלמנט של חגיגיות ! חיסרון: תהליך ארוך עקב עומס מערכת בתי המשפט, כרוך בהגשת בקשות ותשלום אגרות.
7.4. צוואה בעל פה- אפשרות זו קיימת רק במקרה שהמצווה נמצא על סף מוות, או רואה עצמו במצב כזה. אדם כזה יכול לצוות את רצונו בפני שני עדים המבינים את שפת המצווה, ועליהם לרשום אותה בזיכרון דברים. לאחר מכן יש להפקיד את הצוואה אצל הרשם לענייני ירושה. יתרון: במקרה של מוות פתאומי למוריש יש פיתרון מהיר ללא הזמן והמאמץ המושקע בצואה בכתב. חיסרון: שדבריך לא ירשמו במדויק או חמור מכך – יסולפו בכוונת תחילה. צוואה בעל פה בטלה לאחר חודש, אם חלפו הנסיבות שהצדיקו את עריכתה והמצווה עודנו בין החיים.
להמשך ההרצאה: לחץ כאן
|